Hoi!

Wij zijn Licht Groen. Licht Groen is ontstaan tijdens onze dagelijkse wandelingen op het werk. Wij kwamen erachter dat we een gezamenlijke interesse hebben, namelijk proberen de wereld iets mooier te maken dan dat hij is. Al snel gingen de gesprekken over: Hoe is het bij jou begonnen? Waar koop jij duurzame kleding? Hoe krijg jij de rest in huis zo ver? Wij wisselden tips uit en gingen steeds dieper in op dit onderwerp. Zo groeide de gezamenlijke interesse en kennis.

Wie zijn ‘wij’? Wij zijn Kim en Leonie. Kim woont samen met B, 2 monster (ehh kinderen) Avery van 4 en Zoey van 2. De 2 katten Nara en Otis maken het gezin compleet. Samen wonen ze aan de rand van Groningen. Leonie woont ook in Groningen samen met haar vriend Luuk en poes Coco. Wil je meer over ons weten? Lees dan hier de persoonlijke blog van Kim en hier de persoonlijke blog van Leonie.

Deze blog zijn wij gestart omdat wij om ons heen veel mensen kennen die wel duurzamer willen leven, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Of omdat ze bepaalde gewoontes hebben die gemakkelijk anders zouden kunnen waardoor ze een minder grote voetafdruk op de aarde achter laten, maar simpelweg niet weten wat ze te weeg brengen.

Zelf zijn wij ook met kleine veranderingen begonnen en weten we dat de eerste stappen lastig zijn. Het is zoveel! Plastic soep in de oceaan, oerwouden die worden gekapt voor ons voedsel en beauty producten, mensen die worden uitgebuit om onze kleding te maken en ga zo maar door. Waar begin je als individu? Een veel voorkomend argument: Ik maak dan toch in mijn eentje geen verschil? Op deze blog willen we je meenemen in onze persoonlijke ervaringen en struggles, kennis laten maken met hoe het wel kan. Tegelijk willen wij je laten zien dat het leuk en makkelijk is bewustere keuzes te maken.